Kategorier
Parken Uncategorized

Älgjakt

Snart börjar vår mest fartfyllda tid. Tro det eller ej men även vi älgskötare har högsäsong. Nu när hösten är runt husknyten börjar jaktsäsongen, vilket alltid leder till att vi får mer cirkulation på föräldralösa älgkalvar som behövs omhändertas. Detta för så väl deras bästa som allmänheten, det är oftast älgkalvar som är involverade i trafikolyckor, då dom inte lärt sig att dom skall vara rädda för människor och bilar.  

Jag är uppväxt i en bondefamilj, så jakt och slakt är verkligen inget nytt för mig, heller inget som rör mig i ryggen. Något som dock kan irritera gallfebern på mig, är när jägare inte följer upp sina skjutningar, om man som jägare har skjutit ett djur är min åsikt att denna jägare får stå för detta och måste av barmhärtighetsskäl följa upp resultatet. Vi får allt för ofta in samtal av privatpersoner gällande skadade älgar, som påhittats skadade och rädda, det är även då dom tendera att vara rätt aggressiva. Då får jag ofta istället för att ta med djuret till vår egna veterinär, avliva djuret på plats. Det tycker jag inte skall få hända. Ursäkta men nu blev jag lite hetlivad men jag är väldigt passionerad vad gäller mitt jobb och djuren jag sköter. När jag inte pillar med trädgårdsarbete på fritiden sitter jag gärna i släktens jakt byssja. Det råkar vara jag som förser köket med alla våra färska råvaror som kött  och grönt, självklart helt ekologiskt och närproducerat.

Personligen föredrar jag att jaga vildsvin, hellre än älgar. Inte nog att älgar är så otroligt stora så har jag alltid känt att älgar är intelligentare djur än vildsvin, hahah vem vet om det stämmer men det känns ändå som att älgar är stolta och smarta djur och jag är ju väldigt fäst vid ägarna som finns på djurparken och det känns lite som jag skulle skjuta deras familjemedlemmar eller vänner. Lite blödig är man allt!

Veckans nyhet på menyn den här veckan är kryddig vildsvinsskorv, som jag själv skjutit och malt med örter från trädgården hemma.

Då ringde telefonen och jag måste kasta mig i bilen för att hjälpa en älgkalv som har fastnat i ett stängsel. Ha det bra tills vi hörs av igen.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *